Recept!!!!!

jag har fått en åder om att lägga ut recpet på makronerna! så här kommer det!

ingredienser :

200 g sötmadel (skalad)
3 dl  florsocker
3 äggvitor
1 krm salt
2 msk strösocker
röd karamellfärg eller nån annan trevlig färg

sen ska man ha en smet " i mitten"

100 g hasselnötter
100 g mörk choklad med mycket hallon smak ( man kan ta mjölkchoklad också eller vit choklad)
1 dl vispad grädde
1 msk smör eller margarin

1.sätt ugnen på 140 grader. mal ner sötmandel till ett mjöl i mandelkvarn eller matberedare. blanda mjölet med florsockret.

2.vispa äggvitor och salt till fast skum i en ren bunke. tillsätt strösocker  och vispa på högsta hastighet till en fast maräng. tillsätt eventuellt karamellfärg och blanda tills skummet är jämnt färgat.

3.vänd ner mandel- och florsockerblandningen i marängen med en slickepott tills alla klumpar försvunnit. marängen kommer nu att sjunka ihop.

4.lägg ut smörpapper på 2-3 plåtar . fyll en plastpåse med smeten klipp av en bit av ena hörnet på påsen och spritsa ut smeten till toppiga, 5kronors storka makroner på plåten.

5. låt makronerna vila på plåten i ca 20 minuter . tills ytan inte är kladdig.

6.grädda makronerna i ca 15-20 minuter. de ska inte få färg. ta ut plåtarna ur ugnen och dra smörpapperet till ett galler så att makronerna svalnar. låt dom ligga i en halvtimme och torka . lossa dom försiktigt från papperet så inte bottnarna går sönder.

7: tryffeln: rosta hasselnötterna i en torr stekpanna tills de får färg. lägg nötterna i en handduk och krama nötterna tills skalet släpper. mal nötterna till ett grovt mjöl i mandelkvarnen eller matbredare.

8. värm grädde och smör i en kastrull tills smöret smält. ta bort kastrullen från plattan. finhacka chokladen och rör ner den i gräddblandningen. rör tills chokladen smält. blanda med hasselnötsmjölet. låt blandningen svalna.

9. bred på tryffeln på undersidan av en makron. kläm ihop med en till makron



Kommentarer
Postat av: anonym

tack så mycket :)<3

2011-02-01 @ 20:08:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0